колеги при мене излезе дат4ика на ''хол''.ве4е спря да реагира на метал.предният път като го изкарах и като размахам пред него отверката срелката на километража помръдваше.а сега изобщо не реагира, мерих го и ми дава едно постоянно сапротивление от около 2.4 или 2.5 ома.има ли някой представа колко струват и ако на някой му се намира моляви пи6ете тук или 4укнете един сигнал на тел.0888484506
Известие
Collapse
No announcement yet.
КИЛОМЕТРАЖ.
Collapse
X
-
ами инжекцията ми изключва на 5500иначе до 2000 показва вярно на 2500 показни а всъщност е на 3000Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
не е от километража защтото когато принудително изпращтам сигнал с жилата на кабела работи и броя4а от4ита,а а когато свържа дат4ика и симулирам импулс с подаването на метал пред него няма реакция нито стрелката нито броя4а. между другото той дат4ика работи с минус. в завода в който работя използваме много такива дат4ици но с каква ли не друга формата ако някой има моля ви пишете
alfa romeo 33 1.4ie '93
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoian_wolf Покажи съобщениене е от километража защтото когато принудително изпращтам сигнал с жилата на кабела работи и броя4а от4ита,а а когато свържа дат4ика и симулирам импулс с подаването на метал пред него няма реакция нито стрелката нито броя4а. между другото той дат4ика работи с минус. в завода в който работя използваме много такива дат4ици но с каква ли не друга формата ако някой има моля ви пишете
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoian_wolf Покажи съобщениене е от километража защтото когато принудително изпращтам сигнал с жилата на кабела работи и броя4а от4ита,а а когато свържа дат4ика и симулирам импулс с подаването на метал пред него няма реакция нито стрелката нито броя4а. между другото той дат4ика работи с минус. в завода в който работя използваме много такива дат4ици но с каква ли не друга формата ако някой има моля ви пишете
Провери с уреда в движение, дали ще даде нещо.
Иначе датчик май имам,но ще стане следващата седмица. първо провери с читав километраж, ако има някой!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Като на всяка 33-ка не работи километража. Предполагам заради лошия транзистор или студени спойки. Колегата ме попита да го насоча към някой,който може да му помогне и му казах да търси теб или kolev.
П.П Колегата е писал в съседната тема,колата е SW 1.7IE.Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Comment
-
По-горе се писа, ама пак да го систематизираме.
Първо да провери буксата до акумулатора. Тоест рязане и връзване на ново.
После да се замерят кабелите до таблото. Да не е прекъснат някъде.Белия и оплетката са накъсо. Между тях и червения е от порядъка на 1-5 ома.
След това огледайте много внимателно пистите на таблото. понякога се късат или по-скоро чупят.
Накрая , ако не се оправи, да го праща да го оправя.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеПо-горе се писа, ама пак да го систематизираме.
Първо да провери буксата до акумулатора. Тоест рязане и връзване на ново.
После да се замерят кабелите до таблото. Да не е прекъснат някъде.Белия и оплетката са накъсо. Между тях и червения е от порядъка на 1-5 ома.
След това огледайте много внимателно пистите на таблото. понякога се късат или по-скоро чупят.
Накрая , ако не се оправи, да го праща да го оправя.
Колата не я карам трета година,но я поддържам,препалвам
и т.н.Преди месец два като препалих взе,че вдигна на място 200км.и след това стрелката на скоростомера не помръдна по-вече.Един приятел я води при специалист и
той констатирал изгорял кондензатор и въпросния транзистор "Моторола",Кондензатора сменил,но нямал такъв или подобен транзистор и ми го дадоха да търся.
Тъй като не открих никъде а и изгубих мострата се бях отказал,но приятел ме подсети за клуба и ето ме от днес
тук.Бих искал да я оправя,защото смятам да я продавам.
Ако можете да ми помогнете ще съм ви благодарен.
Comment
-
С риск да ме наругаете (не че ми пука) тия километражи (3 версия) имат няколко проблема
- куплунг на датчика - около акумулатора се метляе и ...
- куплунг на сигнала на самия километраж (червеничкия двоен)
- студени спойки на дългите пишляци на платката зад оборотомера, дето я свързват с основната гъвкава платка.
Те тия ги ядях на времетоAlfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
последно коя платка е за километража- тази зад оборотомера или поместената зад скоростомера??? напоследак взе да ми прави и друго моята, като дам на контакт
стрелката на километража се вдига за момент до около 70/80 и пада това е от скоро ина4е пак когато реши тогава си работи.смятам вече и аз да дам на някого да види това таблоalfa romeo 33 1.4ie '93
Comment
-
При мене има един километраж, от има-няма половин година.
Оправен е, ама да си признава на кой беше!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
Comment